Безпека в зоні бойових дій

Інформуємо, що у вільному доступі на Інформаційному порталі Сумської міської ради розміщені онлайн-карта захисних споруд цивільного захисту та онлайн-карта найпростіших укриттів Сумської міської територіальної громади.

Нагадуємо також про дії населення у особливий період та у надзвичайних ситуаціях воєнного характеру.

 

Як вберегтись від шахеда

Як розпізнати наближення дрону-камікадзе Shahed-136? 

Ці дрони гучні. Літають на малій висоті (до 4 км), малопомітні радарам, маса бойової частини 40-50 кг вибухівки. Коли наближаються, у повітрі добре чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили. Якщо почули цей характерний звук — намагайтесь потрапити в  укриття. Правила поводження у випадку атаки дрона-камікадзе:

  1. Почули звук двигуна десь поруч – оцініть становище навколо й тримайтеся  осторонь від адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів.
  2. Знайдіть укриття та перечекайте атаку.
  3. Якщо знаходитесь в будівлі і вийти звідти не вдалось (укриття далеко), дотримуйтесь правила «двох стін», які мають відділяти вас від небезпеки.

При можливості скористайтесь підвалами; цокольними поверхами будинків, підземними паркінгами, переходами. Не залишайтесь в транспорті, вийдіть та відбіжіть подалі від дороги. І там знайдіть можливе укриття.

Не ховайтесь у під’їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій тощо. Не наближайтеся до місця падіння збитого дрона, не чіпайте уламки!

У Мінреінтеграції пояснили, як розпізнати БПЛА та вберегтися від цієї зброї  – Рубрика